Veelgestelde Vragen
Vloerverwarming

Alles belangrijke vragen over vloerverwarmingssystemen

Gratis Vloerenmagazine Aanvragen Gratis Vloerenmagazine Aanvragen

Veelgestelde Vragen Vloerverwarming

Veel klanten hebben de afgelopen jaren gekozen voor een warme combinatie van een vloerverwarmingssysteem met een kwalitatieve vloer van Knulst. Onze jarenlange praktijkervaring heeft inmiddels bewezen dat de combinatie van vloerverwarming met de meest uiteenlopende vloersoorten probleemloos kan worden toegepast. De top 10 van de meest gestelde vragen over vloerverwarming leest u hieronder. Heeft u een andere vraag of wenst u extra toelichting? Bel gerust met 0341-252787 en stel uw vraag aan één van onze vloerverwarmingsspecialisten.

Vraag 1: Hoe wordt Vloerverwarming aangebracht?

Vloerverwarming wordt in verschillende stappen aangebracht in een woning. Daar hebben wij speciaal een pagina voor geschreven zodat u goed voorbereid dit traject ingaat.

Vraag 2: Welke materialen worden gebruikt voor Vloerverwarming?

Bij de aanleg van een vloerverwarmingssysteem wordt door Knulst uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zodat u verzekerd bent van een lange levensduur. Lees hier welke alles over de productopbouw.

Vraag 3: Met welke vloersoorten kan Vloerverwarming samen?

Vloerverwarming kan gecombineerd worden met alle verschillende vloersoorten! Dus inclusief houten vloeren, visgraat vloeren, tegelvloeren, gietvloeren, tapijt en uiteraard PVC vloeren. Mits uiteraard van de juiste kwaliteit en op de juiste wijze gelegd. Lees alle aanvullende informatie over vloerverwarming in combinatie met de verschillende vloersoorten.

Vraag 4: Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming heeft eigenlijk alleen maar voordelen. We hebben speciaal voor u alle voordelen op een rij gezet. Heeft u aansluitend nog vragen? Bel gerust met één van onze vloerverwarming-adviseurs via 0341-252787.

Vraag 5: Wat is Rc-waarde?

De R van Rc staat voor 'Resistance' ofwel warmteweerstand/warmteverzet (van een materiaal; in dit geval betreffen het vloeren in de breedste zin des woords). De c van de afkorting Rc staat voor 'combinatie' of 'constructie'. In het specifieke geval op onze website betreft het de warmtegeleidingsweerstand van de houten vloeren, visgraat vloeren, gietvloeren, tegelvloeren, tapijt of PVC vloeren. Hoe lager de Rc waarde is, hoe hoger het rendement van uw vloerverwarmingssysteem zal zijn. Met de Rc waarde kan uw installateur berekenen hoeveel de capaciteit van de vloerverwarming in uw woning wordt.

Vraag 6: Wat zijn de Rc-waarden van de verschillende vloersoorten?

Hieronder treft u Rc-waarden voor de meest voorkomende vloersoorten. De Rc-waarden gelden uitsluitend voor het vloerproduct zelf exclusief eventuele ondervloer/tussenvloer. Aan deze Rc-waarden kunnen geen rechten worden ontleend.

Coating 1-2 mm: 0,02
Fineerparket (o.a. Par-ky): 0,09 
Gietvloer PU/Epoxy 3 mm: 0,02 
Keramisch parket 8-10 mm: 0,02
Lamelparket 15 mm: 0,14 
Lamelparket 10 mm: 0,09 
Laminaat 8 mm: 0,07 
Laminaat Silence uitvoering: 0,06 
Marmoleum Click 10 mm: 0,08 
Massieve Houten Plank 20 mm: 0,18 
Multiplank 9/4 mm: 0,13 
Multiplank 12/6 mm: 0,16
PVC Click 4,5 mm: 0,04 
PVC 3 mm gluedown: 0,03 
PVC Click 10 mm HFD kern: 0,08 
Tapis Parket 9 mm: 0,079 
Tapis Parket 6 mm: 0,076
Tegels /plavuis 8 mm: 0,02 
Vinyl 2,5 mm (o.a. Novilon): 0,02

Vraag 7: Wat zijn de Rc-waarden van de verschillende ondervloeren?

Hieronder treft u Rc-waarden voor de meest voorkomende ondervloeren/tussenvloeren. De Rc-waarden gelden uitsluitend voor het ondervloerproduct zelf exclusief eventuele eindvloeren. Aan deze Rc-waarden kunnen geen rechten worden ontleend.

Foamoprol 2mm: 0,06
Foamoprol 3mm: 0,07
Foam op rol 4 mm tbv lamelparket: 0,08
Heatblock voor onder vloerverwarming: 0,19
Houtvezel board plaat 7 mm groen: 0,11
Houtvezel board plaat bruin: 0,14
Mozaiek Eiken 8 mm: 0,04
PE-vochtwerende folie: 0,001
Rubber 10 dB: 0,04
Rubber silencio 3 mm: 0,04
Spaanplaat 12 mm: 0,06
Vloerverwarmingsfoam 1,8 mm geperforeerd: 0,035

Vraag 8: Kan Vloerverwarming écht met iedere houten vloer?

Natuurlijk kan niet iedere combinatie zonder een gedegen voorbereiding samen met een houten parketvloer. Dit heeft alles te maken met de juiste wijze van leggen (en verlijmen), met de houtsoort en de houtkwaliteit. Toch is het wel degelijk zo dat iedere houtsoort, ieder legpatroon zoals Hongaarse punt en Visgraat, en iedere vloersoort zoals Multiplank, Tapis of Lamelparket prima geschikt zijn in combinatie met een vloerverwarmingssysteem. Lees op deze pagina werkelijk alles over houten parket vloeren en vloerverwarming. Meer vragen? Of nog uitvoeriger geïnformeerd worden? Wij staan u graag te woord!

Vraag 9: Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming?

Dit is een complexe vraag waar niet direct antwoord op gegeven kan worden. Met de vloerverwarming van Knulst wordt op een relatief lage temperatuur (35 graden Celsius) de woning opgewarmd. Dat betekend dat u pas na verloop van uren een aangename warmte bereikt in de woning. Het is daarom raadzaam om constant te stoken en het vloerverwarmingssysteem zo veel mogelijk op de gewenste temperatuur te laten staan. Vervolgens is het van belang in welke mate uw woning is geïsoleerd en op welke afstand de leidingen van elkaar worden ingefreesd. Kortom veel details op basis waarvan u vervolgens kunt besluiten of de vloerverwarming zal fungeren als hoofdverwarming of dat een extra verwarmingselement zoals een open haard of gaskachel nog gewenst is.

Vraag 10: Wat kost vloerverwarming?

Er kunnen twee soorten vloerverwarming worden onderscheiden. Namelijk droogbouw en natbouw vloerverwarming. Doorgaans wordt er echter door bedrijven vaak onderscheid gemaakt tussen vloerverwarmingsmatten en infrezen van vloerverwarming. Matten zijn doorgaans duurder dan het infrezen van vloerverwarmingsleidingen. De prijs zal voornamelijk afhangen van het oppervlakte van uw huis of het aantal gewenste vierkante meters vloerverwarming. Houd u er rekening mee dat u tevens een keuze moet maken tussen een vloerverwarmingssysteem als hoofd-, bij- of uitgebreide verwarming. Er zit namelijk een behoorlijk prijsverschil tussen deze soorten. Onze adviseurs werken tijdens het adviesgesprek graag vrijblijvend een offerte voor u uit.

1026