Vloerverwarming: kosten, voordelen
en meer handige informatie

Gepost op 04 april 2022 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Vloerverwarming: kosten, voordelen en meer handige informatie

Vloerverwarming is een populair product dat we niet alleen zien in nieuwbouw: ook bestaande woningen worden geregeld voorzien van vloerverwarming. Vloerverwarming, ook wel stralingsverwarming genoemd, brengt veel voordelen met zich mee. Benieuwd of vloerverwarming iets is voor jouw woning? Of wil je meer weten over de voordelen en bijkomende kosten? Dat en meer ontdek je hier. 

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer wordt ingebouwd. De vloerverwarming van Knulst is wat we noemen droogbouw vloerverwarming. Dat is het tegenovergestelde van natbouw vloerverwarming, een type verwarming dat veelal in nieuwbouwhuizen wordt aangebracht, in of onder de dekvloer. 

Bij Knulst worden voor het plaatsen van vloerverwarming eerst sleuven gefreesd in de dekvloer. In die sleuven worden verwarmingsbuizen gelegd. Deze worden aangesloten op een verdeler met pomp. De verdeler zit vervolgens weer aangesloten op de ketel. Zo wordt warmte door de woning verspreidt. Je kunt ook het uitvoerige Stappenplan Vloerverwarming van Knulst raadplegen. 

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds gewilder en dat is geen wonder. Dit type verwarming heeft namelijk een aantal grote voordelen: 

  • Energiezuinig: vloerverwarming is uitermate zuinig in vergelijking met andere verwarmingssystemen zoals radiatoren. Het rendement is hoog. 
  • Ruimtebesparend: een verwarming in de vloer bespaart ruimte waar normaal gesproken radiatoren geplaatst worden.
  • Iedere vloersoort: iedere vloersoort is te combineren met dit type verwarming, van hout tot PVC en gietvloeren. 
  • Comfortabel: vloerverwarming is comfortabel aan de voeten en zorgt voor geleidelijke warmte door de ruimte. 
  • Hygiënisch: doordat er bij vloerverwarming geen obstakels zoals radiatoren in de ruimte aanwezig zijn krijgt stof minder kans. Ook schoonmaken is eenvoudiger. 

Dit is slechts een greep uit de voordelen van vloerverwarming. Het vraagt om een investering om over te stappen op dit type verwarming maar het levert ook veel op. 

Vloerverwarming kosten: wat kost het plaatsen van vloerverwarming? 

Zoals gezegd is er dus een investering nodig om van het comfort en gemak van vloerverwarming te genieten. Volgens veel gebruikers valt deze investering echter in het niet bij de besparing.

Een vloerverwarmingssysteem kost gemiddeld vanaf 70 euro per vierkante meter. Wanneer het totale oppervlak groter wordt, kan de prijs per vierkante meter iets dalen. Zo kun je dus besparen door in één keer een groot oppervlak te voorzien van vloerverwarming. Een kleiner oppervlak kan er juist voor zorgen dat de kosten net iets hoger uitvallen.

Het is goed om er rekening mee te houden dat extra werkzaamheden soms nodig zijn. Daarom komen de experts van Knulst altijd de situatie inspecteren. Is deze geschikt voor vloerverwarming? Moet er nog iets gebeuren om optimaal van dit type verwarming te kunnen profiteren? Wij gaan pas aan de slag als we een uitvoerig plan hebben dat leidt tot het beste resultaat. Natuurlijk gebeurt dit alles in overleg.

Kosten van het aanleggen van vloerverwarming

De kosten van de vloerverwarming kun je dus hierboven achterhalen. Maar wat kost het plaatsen van vloerverwarming eigenlijk? Bij Knulst wordt vloerverwarming aangelegd door ervaren monteurs en garanderen we het beste resultaat. Zowel het leggen als de verwarming zelf wordt vooraf gepresenteerd in een overzichtelijke prijs. 

Het plaatsen van vloerverwarming duurt doorgaans twee tot drie dagen. Daarna moet de vloer nog gelegd worden. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van het vloertype. 

Nieuwe vloer combineren met vloerverwarming

Het plaatsen van een nieuwe vloer is het perfecte moment om over te stappen op vloerverwarming. Een bestaande vloer combineren met dit type verwarming betekent dat de hele vloer eruit moet. Wanneer de vloer zwevend is gelegd, kun je deze desgewenst hergebruiken. Vaak gaat het dan om een houten vloer. Het beste resultaat krijg je echter meestal door direct een nieuwe vloer te plaatsen bovenop de verwarming.

Alle vloeren van Knulst zijn te combineren met vloerverwarming. Zelfs houten vloeren, visgraat parket en Hongaarse punt parket passen perfect. Wij informeren je graag uitvoerig over iedere vloersoort in de showroom. Of bekijk ons inspiratiemagazine om ideeën op te doen!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Vloerverwarming - Nunspeet - Utrecht - Amsterdam -  www.knulst-vloerverwarming.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

758